Szilvás gombóc

2020.12.02

Gluténmentes, cukormentes, laktózmentes szilvás gombóc

100 perc; 10 db gombóc

Gyors, finom és egyszerű. Tökéletes desszertnek, uzsonnának, vagy egy tartalmas leves után másodiknak. Eddig egyszer készítettem ilyet, de nagy siker volt.

Hozzávalók

  • 250 g burgonya
  • 1 kvk só
  • 100 g rizsliszt
  • 1 tk útifű maghéj
  • 20 g zsiradék (vaj/margarin/zsír)
  • 1 db tojás

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg cukrozatlan szilva lekvár

  • VAGY 10 db magvazott szilva
  • 1 kvk fahéj

25 g kukorica panír morzsa


Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozva, felkockázva sós vízben puhára főzzük. Majd melegen áttörjük. Hagyjuk kihulni, majd adjuk hozzá a tojást, a sót, az útifű maghéjat és annyi rizslisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kb 10x10-es négyzetekre vágjuk. Megszórunk minden kockát egy pici fahéjjal. Majd egy-egy bő kanál szilva lekvárt teszünk a közepükbe.
  3. Óvatosan gombócot formálunk belőlük. Forrásban lévő, enyhén sós vízbenmegfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, már meg is főttek.
  4. Amég a gombócok főnek, kevés zsíron megpirítjuk a kukorica panír morzsát.
  5. A megfőtt gombócokat beleforgatjuk a morzsába. (Tálalhatjuk egy csepp édesítőszerrel a közepén)
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el