Mindenmentes kakós csiga
2020.12.06
Glutén-, cukor-, laktóz-, tojásmentes kakaós csiga
45 perc
Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept. A tészta nagyon jól gyúrható és nyújtható. Kiváló reggelire és desszertnek is egy finom ebéd után.
Hozzávalók
- 150 g rizsliszt
- 9 g útifű maghéj
- 80 g víz
- 1 evk folyékony édesítőszer
- 25 g olvasztott zsiradék (én vajat használtam)
- 100 g víz
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 100 g olvasztott zsíradék (vajat használtam)
- 4 evk fekete kakaó
- 2 evk folyékony édesítőszer


Elkészítés
- Az útifű maghéjat a 80 g vízbe tesszük, és hagyjuk ázni.
- Összekeverjük a lisztet, a sütőport és az édesítőszert.
- Majd hozzáöntjük az olvasztott zsiradékot és a kocsonyás útifű maghéjat. Hozzáöntjük a 100 g vizet is és összegyúrjuk.
- A nyújtófára kevés lisztet szórunk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát.
- A töltelékhez megolvasztjuk a zsiradékot és hozzáadjuk a kakaót és az édesítőszert.
- Majd megkenjük a tésztát a kakó krémünkkkel. Két rövidebbik oldalán behajtuk és feltekerjük.
- Majd ilyan beigéi formában, vagy felkarikázva sütőpapírral bélelt tepsiben tesszük. És 180-200 °C-osra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.