Mindenmentes kakós csiga

2020.12.06

Glutén-, cukor-, laktóz-, tojásmentes kakaós csiga

45 perc

Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept. A tészta nagyon jól gyúrható és nyújtható. Kiváló reggelire és desszertnek is egy finom ebéd után.

Hozzávalók

  • 150 g rizsliszt
  • 9 g útifű maghéj
  • 80 g víz
  • 1 evk folyékony édesítőszer
  • 25 g olvasztott zsiradék (én vajat használtam)
  • 100 g víz
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 100 g olvasztott zsíradék (vajat használtam)
  • 4 evk fekete kakaó
  • 2 evk folyékony édesítőszer

Elkészítés

  1. Az útifű maghéjat a 80 g vízbe tesszük, és hagyjuk ázni.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és az édesítőszert.
  3. Majd hozzáöntjük az olvasztott zsiradékot és a kocsonyás útifű maghéjat. Hozzáöntjük a 100 g vizet is és összegyúrjuk.
  4. A nyújtófára kevés lisztet szórunk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát.
  5. A töltelékhez megolvasztjuk a zsiradékot és hozzáadjuk a kakaót és az édesítőszert.
  6. Majd megkenjük a tésztát a kakó krémünkkkel. Két rövidebbik oldalán behajtuk és feltekerjük.
  7. Majd ilyan beigéi formában, vagy felkarikázva sütőpapírral bélelt tepsiben tesszük. És 180-200 °C-osra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el