Krumplis pogácsa (gluténmentes)

2020.12.03

Gluténmentes krumplis pogácsa

90 perc, 1 tepsi
A krumpli íze alig érződik, ropogós, mégis könnyed a tészta. Kiváló étvágygerjesztőnek.

Hozzávalók

  • 125 g krumpli
  • 125 g zsír
  • 125 g rizsliszt/kukoricaliszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 kvk só
  • bors ízlés szerint
  • 100 g sajt

Elkészítés

  1. A megpucolt, feldarabolt krumplit sós vízben puhára főzzük. Majd még forrón felszívjuk róla a nedvességet és összetörjük.
  2. Majd összekeverjük a liszttel, borssal, sütőporral, a zsírral és a tojással. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk egy órát pihheni.
  3. Egy óra elteltével másfél-két cm vastagra nyútjuk, és pogácsaszaggatóval lyukasztjuk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A pogácsák tetejét késsel, megcsíkozzuk, majd tojással megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Előmelegített 180-200 °C-os 25-30 percig sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el