Krumplis pogácsa (gluténmentes)
2020.12.03

Gluténmentes krumplis pogácsa
90 perc, 1 tepsi
A krumpli íze alig érződik, ropogós, mégis könnyed a tészta. Kiváló étvágygerjesztőnek.
Hozzávalók
- 125 g krumpli
- 125 g zsír
- 125 g rizsliszt/kukoricaliszt
- 1 tojás
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 kvk só
- bors ízlés szerint
- 100 g sajt
Elkészítés
- A megpucolt, feldarabolt krumplit sós vízben puhára főzzük. Majd még forrón felszívjuk róla a nedvességet és összetörjük.
- Majd összekeverjük a liszttel, borssal, sütőporral, a zsírral és a tojással. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk egy órát pihheni.
- Egy óra elteltével másfél-két cm vastagra nyútjuk, és pogácsaszaggatóval lyukasztjuk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A pogácsák tetejét késsel, megcsíkozzuk, majd tojással megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá.
- Előmelegített 180-200 °C-os 25-30 percig sütjük.