Kakaós keksz

2020.12.02

Gluténmentes, cukormentes kakaós keksz

20 perc, 1 tepsi

Hatalmas kedvencem ez a keksz! Nagyon egyszerű, és hamar készen van. Az íze pedig mennyei!

Hozzávalók

  • 60 g rizslisz (vagy 120 g rizsliszt)
  • 60 g kukoricaliszt
  • 20 g cukrozatlan fekete kakaó
  • 6 g sürőpor/szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 40-50 g puha zsiradék (vaj/margarin/zsír)
  • 1 evk folyékony édesítőszer
  • 1 evk vanília aroma/rum aroma
  • (1 csipet fahéj)

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a zsiradékot, a tojást, az aromát és az édesítőszert és jól összedolgozzuk.
  3. Ha összeállt a tészta, sütőpapíros tepsibe apró golyókat formázunk a tésztából és kicsit meglapítjuk őket.
  4. Majd betesszük a 200 °C-os, előmelegített sütőbe, és 10-15 percik sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el