Kakaós keksz
2020.12.02
Gluténmentes, cukormentes kakaós keksz
20 perc, 1 tepsi
Hatalmas kedvencem ez a keksz! Nagyon egyszerű, és hamar készen van. Az íze pedig mennyei!
Hozzávalók
- 60 g rizslisz (vagy 120 g rizsliszt)
- 60 g kukoricaliszt
- 20 g cukrozatlan fekete kakaó
- 6 g sürőpor/szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 40-50 g puha zsiradék (vaj/margarin/zsír)
- 1 evk folyékony édesítőszer
- 1 evk vanília aroma/rum aroma
- (1 csipet fahéj)

Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport.
- Hozzáadjuk a tojást, a zsiradékot, a tojást, az aromát és az édesítőszert és jól összedolgozzuk.
- Ha összeállt a tészta, sütőpapíros tepsibe apró golyókat formázunk a tésztából és kicsit meglapítjuk őket.
- Majd betesszük a 200 °C-os, előmelegített sütőbe, és 10-15 percik sütjük.