Gluténmentes sajtos csavart rúd

2020.12.11

Gluténmentes sajtos csavart rúd

45 perc

Gyorsan elkészíthető, jól nyújtható tészta. Alig érezhető, hogy gluténmentes. Tökéletes reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.


Hozzávalók

  • 90 g rizsliszt
  • 60 g kukoricaliszt
  • 10 g útifű maghéj
  • 80 g víz
  • 5 g só
  • 7 g sütőpor
  • 35 g joghurt
  • 1 tojás
  • 80 g víz
  • 20 g zsiradék
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 50 g reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az útifű maghéjat beáztatjuk a 80 g vízbe. Majd a kimért lisztet, sót, sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és a kocsonyás útifű maghéjat, a máik adag vizet és a zsírt. Kézzel alaposan összegyúrjuk.
  2. Rizslisztes nyujtódeszkán, vékonyra nyújtjuk. Majd 2-3 ujj szélességű csíkokat vágunk, hogy félbe tudjuk hajtani őket. A csíkokat megkenjük tojással, megszórjuk a sajttal és félbe hajtjuk őket.
  3. A félbehajtott csíkokat a kétvégénél megcsavarjuk, hogy spirál alakuak legyenek. Ezután a sütőpapíros tepsibe tesszük és lekenjük őket tojással, megszórjuk nagyszemű sóval, esetleg szazámmaggal.
  4. Betesszük a 200 °C-osra előmelegített sütőbe és 25-30 percig sütjük.
      Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el