Gluténmentes sajtos csavart rúd
2020.12.11
Gluténmentes sajtos csavart rúd
45 perc
Gyorsan elkészíthető, jól nyújtható tészta. Alig érezhető, hogy gluténmentes. Tökéletes reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.
Hozzávalók
- 90 g rizsliszt
- 60 g kukoricaliszt
- 10 g útifű maghéj
- 80 g víz
- 5 g só
- 7 g sütőpor
- 35 g joghurt
- 1 tojás
- 80 g víz
- 20 g zsiradék
- 1 db tojás a kenéshez
- 50 g reszelt sajt


Elkészítés
- Az útifű maghéjat beáztatjuk a 80 g vízbe. Majd a kimért lisztet, sót, sütőport összekeverjük és hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és a kocsonyás útifű maghéjat, a máik adag vizet és a zsírt. Kézzel alaposan összegyúrjuk.
- Rizslisztes nyujtódeszkán, vékonyra nyújtjuk. Majd 2-3 ujj szélességű csíkokat vágunk, hogy félbe tudjuk hajtani őket. A csíkokat megkenjük tojással, megszórjuk a sajttal és félbe hajtjuk őket.
- A félbehajtott csíkokat a kétvégénél megcsavarjuk, hogy spirál alakuak legyenek. Ezután a sütőpapíros tepsibe tesszük és lekenjük őket tojással, megszórjuk nagyszemű sóval, esetleg szazámmaggal.
- Betesszük a 200 °C-osra előmelegített sütőbe és 25-30 percig sütjük.